Specialist in arbeidsrecht

Heb je recht op WW als je instemt met een vaststellingsovereenkomst?by Ernst

Als je instemt met het beëindigen van de arbeidsovereenkomst door middel van een vaststellingsovereenkomst, wordt dat ook wel een ontslag met wederzijds goedvindengenoemd. In de vaststellingsovereenkomst worden de afspraken over het beëindigen van het dienstverband vastgelegd.

ontslag vaststellingsovereenkomst

Het mag niet jouw schuld zijn dat je werkeloos wordt

Dat je geen recht hebt op een WW-uitkering omdat je hebt ingestemd met een vaststellingsovereenkomst is een fabeltje, maar het is wel van belang dat de afspraken in de vaststellingsovereenkomst goed op papier worden gezet. Om een WW-uitkering aan te kunnen vragen, mag het nooit jouw schuld zijn dat je werkeloos wordt. In de vaststellingsovereenkomst moet dat duidelijk worden gemaakt. De volgende punten zijn daarbij in elk geval van belang:

 

 

 

 

 

Het UWV toetst of je recht hebt op een WW-uitkering

Om voor een WW-uitkering in aanmerking te komen, zal het UWV ondermeer toetsen er sprake is van verlies van werk van minimaal 5 uur per week. Bovendien moet je in de laatste 36 weken voordat je werkeloos werd, minstens 26 weken hebben gewerkt (in sommige situaties kijkt het UWV verder terug dan de laatste 36 weken). Let erop dat je direct beschikbaar moet zijn voor betaald werk.

 

Laat je vaststellingsovereenkomst eerst door ons controleren

Als je een vaststellingsovereenkomst van je werkgever ontvangt, adviseren wij altijd om niet direct te tekenen. Laat de vaststellingsovereenkomst eerst door een arbeidsrechtadvocaat nakijken, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je er later achter komt dat je een tijdje geen WW-uitkering kunt ontvangen of dat je helemaal geen recht hebt op een WW-uitkering.

 

Je weet niet wat je niet weet! Laat je vaststellingsovereenkomst door ons controleren. In bijna alle gevallen kunnen wij door met jouw werkgever te onderhandelen een betere regeling voor je treffen en bovendien (een deel van) onze juridische kosten door jouw werkgever laten vergoeden.

 

Heb je vaststellingsovereenkomst ontvangen? Neem telefonisch contact op of mail ons.

 

T: 070-7620160

M: aantjes@aantjesadvocaten.nl

 

 

 

© 2017 Mariska Aantjes

top