Specialist in arbeidsrecht

De stage van student-stagiaire Rowan van Toledo is voorbij gevlogen!by Ernst

 

 

Rowan heeft vanaf april tot juni een kijkje in de keuken mogen nemen bij Aantjes Advocaten. Zij blikt terug op deze leerzame periode. Wij vroegen haar hoe zij haar stage heeft ervaren.Rowan

 

Waarom wilde je graag bij Aantjes Advocaten stage lopen?

Het leek mij prettig op bij een kleiner kantoor stage te lopen, omdat ik het idee had je dan meer betrokken wordt bij zaken. Ik hoorde goede verhalen over dit kantoor en ik had Aantjes Advocaten ook wel eens in de nieuwsbrief van de Rechtenfaculteit Leiden gezien. Daarna ben ik op de website gaan kijken en las ik dat Mariska Aantjes al bijna 20 jaar advocaat is. Ik dacht; daar moet ik binnen zien te komen want daar kan ik heel veel gaan leren.

 

Is jouw verwachting ook uitgekomen?

Ja, zeker weten. Ik mocht bij veel besprekingen zitten en ik ben mee geweest naar zittingen bij verschillende rechtbanken. Dat vond ik ontzettend leuk, want ik kon Mariska in actie zien en dat was heel gaaf. Het persoonlijke aspect binnen dit kantoor bevalt mij enorm. Het was ook aan de cliënten te merken dat zij dat zo ervaren.

 

Je hebt veel verschillende dingen gedaan. Wat blijft je het meeste bij?

Ik kreeg de mogelijkheid om zelf ook echt mijn steentje aan zaken bij te dragen. Natuurlijk kreeg ik dan eerst wel instructies van Mariska, maar daarna liet ze mij vrij om mijn eigen inbreng te geven. Dat was ontzettend leerzaam en daardoor kreeg ik echt het gevoel dat ik onderdeel uitmaakte van het team. Ik moest ook wel een beetje denken aan de tv-serie Suits, want ik ben echt op zoek gegaan naar bewijs. Zo heb ik voor een rechtszaak over overtreding van een concurrentiebeding bijvoorbeeld uitgezocht hoeveel concurrenten er binnen de overeengekomen straal gevestigd waren en aan de hand daarvan kon de vordering van de cliënt worden onderbouwd.

 

Kan de Nederlandse Orde van Advocaten een nieuwe advocaat verwachten?

Ja! Ik ben heel erg enthousiast geworden door mijn stage. Ik heb echt het gevoel dat ik goed inzicht heb gekregen in wat een baan als arbeidsrechtadvocaat inhoudt. Na de zomer ga ik aan de master arbeidsrecht beginnen, zodat ik mij daarin verder kan verdiepen. In de tussentijd houd ik Aantjes Advocaten goed in de gaten, maar dat zal niet moeilijk zijn want het kantoor komt regelmatig in het nieuws.

 

 

© 2017 Mariska Aantjes

top